У Гостомелі відбудовують військове містечко з уламків зруйнованих будинків

972 0
Згідно з концептом відбудови, на будматеріали планують переробити 75–80% будівельного сміття.
ФОТО: МИКОЛА БОЙКО / FACEBOOK

ФОТО: МИКОЛА БОЙКО / FACEBOOK

У Гостомелі почали відбудовувати військове містечко, його зводитимуть з уламків зруйнованих будівель, повідомляє заступник очільника Київської ОВА Микола Бойко.

За його словами, безпосередньо на локації встановили спеціальне обладнання, яке перероблятиме демонтовані конструкції та будівельні блоки, аби згодом використати їх для будівництва нового житла.

«На локації вже демонтовано 2 багатоповерхівки. Важливо, що демонтовані конструкції і бетонні блоки з будівель не поїдуть на звалище будівельних відходів. Прямо на локації встановлено спеціальне обладнання, шрейдер, за допомогою якого будівельне сміття сортується, переробляється і в подальшому буде використане для будівництва нового житла», – йдеться в повідомленні.

Загалом планують відновити всі шість зруйнованих окупантами житлових будинків на цій локації.

Читайте також: Ірпінь стане столицею та моделлю відбудови України

«Відновлення одразу шести багатоповерхівок за сприяння закордонних партнерів — це гарний приклад комплексного підходу до відбудови зруйнованого житла. Такий принцип дозволяє нам спрямувати більше коштів на відновлення інших об’єктів. Реалізувавши такий підхід, ми зможемо повернути якнайбільше людей до своїх осель», – додав Бойко.

Додамо, що концепт відбудови військового містечка в Гостомелі розробила французька компанія Neo Eco. За задумом, на будматеріали планують переробити до 80% будівельного сміття.

Ігор Ющенко

 
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!