У Львові стартують роботи зі стабілізації Грибовицького полігону: деталі

1883 0
Рішення про стабілізацію полігону у Грибовичах прийняли, аби попередити виникнення надзвичайної ситуації екологічного характеру. За це проголосували на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій ЛМР.
фото: galinfo.com.ua

фото: galinfo.com.ua

Ситуація на Грибовицькому сміттєзвалищі погіршується. Сьогодні має місце часте займання, схил дестабілізований, є небезпека нових зсувів сміття з потраплянням цього сміття в озера інфільтрату, внаслідок чого інфільтрат може вийти за межі дамб. Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

 «Протягом минулого тижня було чотири загорання на небезпечних зсувах,  і для того, щоб терміново приступити до ліквідації наслідків і унеможливити більш важкі наслідки, необхідно було провести засідання комісії. Так ми негайно приступимо до ліквідації наслідків, - упевнений Віктор Іваніцький, начальник управління надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР. –  За висновками моніторингу, терміново потрібно приступити до виконання робіт».

Читайте також: У Львові сміття планують перетворювати у «каміння»: деталі

Як відмічає Володимир Занік, директор ЛКП «Збиранка», не менш важливим сьогодні є питання охорони на полігоні.

 «Є небезпека підпалів, бо виділяється біогаз з тіла полігону, найменша іскра може спричинити займання та пожежу. Тому необхідно вжити усіх заходів, щоб не було сторонніх людей, які би могли спричинити це займання», –  каже посадовець. Із міркувань безпеки, Грибовицьке сміттєзвалище обладнають камерами та тепловізорами.

Нагадаємо, 29 травня на полігоні у Великих Грибовичах сталася пожежа.

Опублікувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!