У Грибовичах призупинили стабілізаційні роботи

1929 0
На зустрічі з представниками громади 29 серпня місто створило робочу групу, яка працюватиме над вирішенням проблемних питань.
фото: dailylviv.com

фото: dailylviv.com

Роботи зі стабілізації сміттєзвалища у Грибовичах призупинили до 5 вересня. Наразі створена робоча група з депутатів та жителів прилеглих населених пунктів, яка працюватиме над вирішенням проблемних питань. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Мешканці Грибович, Малехова та Дублян і досі проти проведення стабілізаційних робіт.  

А от за словами міського голови Андрія Садового, приступити до стабілізації полігону можна вже зараз. Утім, спочатку треба пояснити мешканцям міста, які саме роботи та як будуть виконуватися.

«Там роботи ведуться по підсиленню дамби, по укріпленню всього масиву. Ці роботи санкціоновані та дозволені. Мова йде сьогодні про надзвичайно великий проект, який, в першу чергу, потрібен для мешканців Малехова та Грибович. Якщо хтось їх буде підбурювати і говорити, що не треба робити рекультивацію, тоді мешканці цих сіл лишаються в дуже великій біді. Ми готові вже приступати до рекультивації полігону, але ніколи не підемо проти людей. Тому люди повинні бути свідомі», - розповів Андрій Садовий.

Як зазначила заступник міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Ірина Маруняк, «жодного вивезення нового сміття на полігон не зафіксовано».

Людей закликають фіксувати такі випадки документально, фотографувати, надавати інформацію в поліцію та у ЛКП «Збиранка».

Нагадаємо, 26 серпня жителі Дублян, Великих і Малих Грибовичів та Мелахова перекрили трасу Львів – Рава-Руська через Грибовицьке сміттєзвалище. Люди вимагали пояснень, щодо того, які роботи виконуються на полігоні та чому туди і надалі вивозять сміття.

Опублікувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!