У храмах Львова протягом тижня молитимуться за загиблими в ДТП

2152 0
Глава УГКЦ Блаженніший Святослав звернувся із проханням до владик УГКЦ помолитися за загиблих під час ДТП у межах Національного тижня безпеки дорожнього руху (9–14 листопада). Блаженніший запропонував після Божественної Літургії 14–15 листопада у всіх храмах на знак пам’яті загиблих у ДТП висловити співчуття їхнім рідним та закликати всіх до неухильного дотримання правил дорожнього руху.

Така ініціатива в УГКЦ проводиться у відповідь на відповідне звернення Українського медичного центру безпеки дорожнього руху й інформаційних технологій Міністерства охорони здоров’я. «З метою привернення уваги громадськості до проблеми ДТП, їх наслідків та пов’язаними з ними втратами, а також для збереження життя та здоров’я громадян», – йдеться у зверненні цього державного органу.

Ще в 2008 році Блаженніший Любомир, архиєпископ-емерит УГКЦ, у Зверненні щодо дотримання правил дорожнього руху наголосив, що порушення цих правил є гріхом. Тому кожен, хто сідає за кермо, має використовувати автомобіль на користь для себе та інших і ретельно оминати всього, що може стати причиною матеріальних збитків, втрати здоров’я чи життя.

Традицію вшановувати пам’ять загиблих на дорогах і тим самим  привертати увагу громадськості  до проблем безпеки дорожнього руху започаткувала неурядова організація Великобританії «RoadPeace». Невдовзі це починання знайшло розуміння та підтримку в усьому світі.  26 жовтня 2005 року ООН прийняла резолюцію із закликом до урядів усіх країн відзначати третю неділю листопада як День пам’яті жертв ДТП.

Джерело: Департамент інформації УГКЦ


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!