У храмі Неаполя з’явилася картина «Київська мадонна в метро»

2497 0
Кожного дня біля зображення киянки запалюють свічки та ставлять квіти.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У католицькому храмі в Неаполі створили картину «Київська мадонна в метро» авторки Марини Соломеннікової. Фото опублікував пастор Павло Левушкан у Фейсбуку. 

На картині зображена жінка – киянка Тетяна Близняк, що годує своє немовля грудьми, сидячи на підлозі у столичному метрополітені. Її помітила Марина Соломеннікова з Дніпра. Художниця захотіла зробити цю молоду жінку символом всіх українських матерів, які змушені разом зі своїми дітками ховатися від російських окупантів у бомбосховищах та жити на станціях метро.

Читайте також: Швидкі рішення, піт і сльози. Експерти про те, як відбудовувати Україну

«Пізніше я знову побачила її в новині, де її, власне, порівнювали з іконою Мадонни з немовлям. Але в цій новині не було вказано фотографа. Проте я дуже хотіла знайти, чия це робота і чи є фото з інших ракурсів. Та в моїй голові вже склалися всі пазли побаченого і прочитаного – ця жінка з дитинкою була символом усіх українських матерів, які мусять ховатися від російської зброї в бомбосховищах. Образ жінки на фотографії був настільки невинним, що, по-моєму, світився навіть без ілюстрації», – розповіла художниця Суспільному. 

Ілюстрація на сторінці Соломеннікової в Instagram з’явилась ще 5 березня. Пізніше вдалось з’ясувати й автора оригінальної світлини – ним виявився угорський фотожурналіст Андраш Фьольдеш. Сьогодні картина прикрашає стіну одного з католицьких храмів в італійському Неаполі. Кожного дня біля зображення киянки запалюють свічки та ставлять квіти.

Нагадаємо, російські військові знищили архіви українського політика В’ячеслава Чорновола, а також дисидента-шістдесятника, політв'язня Миколи Плахотнюка. Окрім того, втрачено всі книжки із колишнього Фонду Чорновола. Архіви були у родинному будинку батьків Богдана – Валентини Чорновіл, сестри В’ячеслава, та Миколи Плахотнюка – у Лісовій Бучі, місцевості міста Буча.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!