У храмі Святої Софії на території УКУ посвятили нову мозаїку. Фото

2620 0
Сьогодні тут відзначали храмове свято.
Фото: УКУ/Фейсбук

Фото: УКУ/Фейсбук

Сьогодні, 14 вересня, у храмі Святої Софії Премудрості Божої УГКЦ у день престольного празника освятили мозаїку куполу храму. Про це ідеться на фейсбук-сторінці УКУ.

Після освячення мозаїки відбулась Літургія з нагоди храмового свята, яку очолив Митрополит Філадельфійський УГКЦ в США, Президент УКУ, Високопреосвященний Владика Борис (Гудзяк) у співслужінні собору священиків.

У куполі храму зображений Христос Пантократор. Над мозаїкою протягом року працювали майстри Творчого об’єднання Люби Яцків.

«Христос Пантократор – це Христос, який має владу, але не таку, як ми розуміємо у людському вимірі. А владу управляти світом у позитивному сенсі, тобто повчати, давати направлення, милосердя. Бо влада Бога – давати милосердя. І Христос Пантократор у нашому храмі – це є Премудрість Божа, яка об`являє Христа нам у такій іпостасі, у якій бачимо у мозаїці», – сказав ректор УКУ отець Богдан Прах.

Додамо, храм святої Софії Премудрості – це три храми в одному: храм Софії Премудрості, Храм Климентія Папи і храм Гробу Господнього. Тому розписи, що почали робити з куполу, поволі сходитимуть до храмів, що розташовані внизу.

Також сьогодні у храмі освятили цеглинки жертводавців та урочисто заклали пам’ятну капсулу у будівлю Колегіуму. Завершилося свято урочистою посвятою у студенти Католицького університету.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!