У Кабміні планують скасувати паперові квитанції про сплату

2293 0
Сервіс хочуть запустити протягом 1-3 місяців.
Фото: tyachivnews.in.ua

Фото: tyachivnews.in.ua

У Кабміні пропонують створити сервіс, який позбавить українців необхідності показувати паперові квитанції про сплату. Про це на своїй сторінці у Фейсбуку повідомив міністр Кабміну Дмитро Дубілет.

«Що б ви не оплачували (паспорт, аліменти, мита тощо), майже завжди не зможете зробити платіж просто з мобільного додатку або Інтернет-банку. Потрібно або платити в місцевих касах чи кіосках, або отримувати у банківському відділенні квитанцію, або, у кращому випадку, роздруковувати квитанцію на домашньому принтері. Сервіс буде дуже простий. Колись давно ми запускали pb.ua/check, на якому можна перевірити квитанцію Привату за її номером. Новий сервіс буде працювати за схожим чином, але для всіх банків», – йдеться в повідомленні.

За словами Дмитра Дубілета, планують створити веб-сторінку (наприклад, check.gov.ua), до якої зможуть підключитись будь-які українські банки. Користувач заходитиме на сторінку, вводитиме номер квитанції і бачитиме її на екрані. Якщо потрібно, можна скачати її з накладеним електронним цифровим підписом.

Читайте також: НБУ планує спростити отримання банківських послух власникам ID-карток

Таким чином, можна буде зробити платіж з Приват24, monobank або іншого банку, отримати номер квитанції і відразу показати його чиновнику.

«Звісно, мало буде створити цей сервіс. Після цього треба навчити чиновників ним користуватись. Ми приймемо постанову, якою зобов'яжемо всі держоргани переглянути свої процедури та не вимагати паперові квитанції. Також ми маємо прописати вимоги до генерації номерів цих квитанцій, щоб їх не можна було підбирати перебором... Але то техніка», – додає він.

Цей сервіс може стати в нагоді і приватному бізнесу, оскільки квитанції просять не тільки чиновники.

Регулювання відбувається на рівні Кабміну, а не Парламенту. Його планують запустити протягом 1-3 місяців.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!