Політична реклама

У Карпатах очікують наплив туристів через напругу в Криму

1510 0
Оскільки ситуація в Криму зараз нестабільна і туристам там не зовсім безпечно, прихильники відпочинку в Україні цього літа їхатимуть у Карпати. Таку думку висловила заступник директора департаменту міжнародного співробітництва та туризму Львівської ОДА Оксана Погорілко.

Оксана Погорілко зазначила, що в Україні є два важливі туристичні регіони: Карпатський та Приазовсько-Чорноморський: «У зв’язку із останніми політичними подіями в Україні, звичайно, безпека туристів в регіонах Чорного моря є не на часі. Тому ми думаємо, що туристичні потоки будуть зосереджені у Карпатський регіон», – цитує чиновницю "Вголос".

Водночас директор Еколого-географічного фонду Юрій Зінько пояснив,  що поки Карпати більше відомі серед туристів, як зимовий курорт. Тому варто активніше розвивати «літній» потенціал Карпатського краю, звернути увагу туристів на широкі можливості літнього відпочинку в цих горах.

Крім того, представники Підкарпатського воєводства Республіки Польща пропонують у Європарламенті створити програму для фінансування Карпатського регіону, в тому числі його української частини, яка буде подібною до «Альпійської конвенції».

«Польща, устами маршалка Підкарпатського воєводства, який нещодавно відвідував Львів, актуалізувала тему створення програми на зразок «Альпійської стратегії», яка дасть можливість Європейському Союзові фінансувати розвиток Карпатського регіону», – розповів представник Генерального Консульства Республіки Польща у Львові Марцін Зінєвіч.
 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!