У Карпатах оголосили штормове попередження

1071 0
Метеорологи радять утриматися від походів у гори.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У Карпатах оголосили штормове попередження і високу сніголавинну небезпеку. Відтак, від походів у гори наразі радять утриматися.Про це повідомили у сніголавинній ситуації в Українських Карпатах.

«Сходження лавин при низьких додаткових навантаженнях, висока ймовірність масового схоження природних середніх та великих лавин. Наполегливо радимо утриматись від походів на високогір’я», – йдеться на сторінці. 

Читайте також: Зі спорядженням та за сприятливих умов. Як ходити у гори взимку 

Так, висока сніголавинна небезпека (4 рівень) через снігопади та хуртовини очікується 26-27 грудня на високогір’ї Івано-Франківської та в східній частині Закарпатської областей.

Також значна сніголавинна небезпека (3 рівень) у зв’язку зі снiгопадами та хуртовинами очікується 26-27 грудня на високогір’ї західної та центральної частини Закарпатської області, у горах Чернівецької та в середньогiр'ї Львівської областей.

Нагадуємо, що у Гірському рятувальному центрі радять не планувати похід в гори без досвіду міжсезонних походів, належного спорядження та фізичної підготовки, досвідченого і надійного провідника.

Вони зазначають, що однією з основних причин нещасних випадків взимку є різке погіршення метеоумов, а тому уважно ознайомтеся з прогнозом погоди кількох метеослужб на найближчі три дні. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!