У Карпатах зацвіла червона рута. Фото

3186 0
За цвітінням чагарника можна спостерігати у Ґорґанах, на Свидовці (у масиві Близниці), Чорногорі та Мармаросах.
фото: Івано-Франківське обласне управління лісового та мисливського господарства

фото: Івано-Франківське обласне управління лісового та мисливського господарства

На Чорногірському та Мармароському хребтах Карпатських гір масово розквітли карпатські рододендрони, які у народі ще називають червона рута, когітник, чорногривник, бердулян, бердуляк, збурник, машкара та омеґа. Про це повідомляють у Івано-Франківському обласному управлінні лісового та мисливського господарства. 

В Україні рододендрон росте на субальпійських та альпійських луках поміж заростями сосни та ялівцю на висоті 1600-2050 метрів. За цвітінням чагарника можна спостерігати у Ґорґанах, на Свидовці (у масиві Близниці), Чорногорі та Мармаросах.

Крім лікарських властивостей, рослина має чудодійну силу, принаймні так вважають місцеві мешканці. Люди переповідають, що, якщо дівчина подарує червону руту легіню, той закохається назавжди і не розлюбить її ніколи. А, насправді, рододендрон занесений у Червону книгу, і, якщо його зірвати, то доведеться сплатити штраф – 57 грн за одну квітку.
 
Фото: Івано-Франківське обласне управління лісового та мисливського господарства
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!