Коли почнуть опалювальний сезон у Києві. Пояснення

1019 0
Температура в квартирах має бути не нижчою за 18 градусів.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Вирішальним фактором для початку опалювального сезону у Києві будуть погодні умови, а температура в приміщеннях відповідатиме нормативам, тобто буде не нижчою за 18 градусів. Про це в інтерв’ю виданню «Вечірній Київ» повідомив заступник голови Київською МДА Петро Пантелеєв.

«Опалювальний сезон у Києві розпочинатиметься в залежності від погодних умов. Тобто тоді, коли середньодобова температура повітря протягом трьох днів буде нижчою за +8 градусів за Цельсієм і з урахуванням подальшого прогнозу», − пояснює він.

Читайте також: У Києві від коронавірусу померли 22 людини за тиждень

Цього року, за словами Пантелеєва, доцільно застосувати більш гнучкий підхід до початку опалювального сезону.

«Щоб, з одного боку − даремно не спалювати газ, коли надворі ще тепло, а з іншого − не затягувати критичного похолодання. Оскільки зволікання у холодну погоду із запуском опалення може призвести до техногенних наслідків. Я вже не кажу про комфорт і здоров’я людей, які для нас на першому місці. Словом, все залежатиме від погодних умов, які стануть вирішальним фактором для початку опалювального сезону», − додає заступник КМДА. 

Відповідаючи на питання про те, якою буде температура у квартирах киян, він зазначає, що вона відповідатиме нормативам, які діють сьогодні в Україні, тобто «має бути не нижчою за 18 градусів за Цельсієм». 

Нагадаємо, за словами мера Києва Віталія Кличка, столиця придбає пересувні мобільні котельні як резервне джерело теплопостачання на випадок позаштатних ситуацій під час опалювального сезону. Вони забезпечуватимуть теплом лікарні, дитсадки, школи і працюватимуть в пунктах обігріву, які розгорне місто. Крім того, Кличко звернувся до німецької влади із проханням надати столиці в якості допомоги генератори та мобільні пункти обігріву.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!