У колишньому хлібному магазині Львова знайшли фрагмент розписів ХІХ століття

14545 0
Розпис віднайшли під шарами радянських ремонтів.
Фото: Реставраційна майстерня «Гарда»

Фото: Реставраційна майстерня «Гарда»

У колишньому хлібному магазині на розі Городоцької і Кропивницького у Львові віднайшли розпис на стіні. Зараз це магазин Monpacie, у якому працівники майстерні віднайшли розпис. Про це повідомила реставраційна майстерня «Гарда» на сторінці у Facebook.

«Саме цей розпис ми віднайшли під шарами радянських ремонтів.. Ми оглянули кожен метр стін і стель приміщення. Але, на жаль, у радянський час тут було понищено все, крім цього невеличкого клаптика стелі, площею 6 кв. метрів», – зазначили реставратори.

Читайте також: Поблизу «Львівської політехніки» реставратори відновили столітню браму

Як зазначили в реставраційній майстерні, фрагмент розписів кінця ХІХ століття є яскравим свідченням тієї величної епохи. Подивитися на нього можна у крамниці на пл. Кропивницького, 1.

Нагадаємо, що минулого року на Львівщині археологи знайшли слов’янське житло XI сторіччя. Під час розкопок працівники історико-культурного заповідника «Давній Пліснеськ» цьогоріч виявили понад 600 експонатів. Серед знайдених предметів є фрагменти керамічного посуду різного часу, вироби з кісток, каменю та металів.

Христина Яким

Фото: реставраційна майстерня «Гарда»

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!