У колишньому монастирі бенедиктинок відреставрували частину вежі аттика

1327 0
Відреставровано дві частини вежі аттика, також доповнено та укріплено втрачені фігури.

У Львові відреставрували частину вежі аттика колишнього костелу сестер-бенедиктинок, що на вул. Вічеій, 2. Зокрема, відновили дві сторони вежі аттика, доповнили та укріпили втрачені елементи фігур, які також очистили від біонаростів. Про це повідомляє начальниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко.

Читайте також: У Львові на вулиці Зеленій відреставрували скульптуру засмученого Христа

«Вежа монастиря бенедиктинок квадратна і аттик зі всіх боків має фігури, елементи декору. Вони в дуже поганому стані, багато втрачених елементів. Також там є сліди куль. Очевидно, у відомі нам часи, це були добрі мішені, щоб вправлятися у стрільбі. Це ми залишили для історії», – каже вона.

Реставрувати інші дві частини планують наступного року. Крім того, на храмі в ніші є скульптура ангела, яку також будуть відновлювати.

Читайте також: У Львові взялися за реставрацію Скорботного Христа, що на Каплиці Боїмів

Лілія Онищенко додає, що роботи з реставрації вежі колишнього костелу виконували польські та українські реставратори. Фінансував роботи фонд «Полоніка» відповідно до програми «Збереження спільної культурної спадщини».

Костел Усіх Святих і монастир бенедиктинок — памʼятка архітектури національного значення. Нині монастирський комплекс належить згромадженню сестер-студиток і називається Храм Усіх Святих і монастир Покрови Пресвятої Богородиці сестер студиток.

Фото ЛМР


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!