У країнах Євросоюзу скасують плату за роумінг

3019 0
На засіданні Ради Європейського союзу було вирішено запровадити безкоштовний роумінг для європейських користувачів на території всіх країн, що входять до ЄС.
фото: UkrainianiPhone.com

фото: UkrainianiPhone.com

й Рішення набуде чинності з 15-го червня. Про це повідомляє hromadske.ua.

Користувачі мобільних телефонів, котрі подорожують іншими країнами ЄС, отримають змогу без додаткових витрат дзвонити, відправляти повідомлення і користуватися інтернетом.

Також роумінг без доплати планують запровадити в деяких країнах, що не входять в Євросоюз. Після 15-го червня його нададуть Ліхтенштейну, Ісландії та Норвегії.

Читайте також: За яких умов українці можуть перебувати в ЄС понад 90 днів. Роз'яснення МЗС

 «Коли європейці поїдуть в літню відпустку, вони зможуть насолодитися свободою мобільного зв'язку та інтернетом за кордоном, як у себе вдома. ЄС полегшує наше життя дуже практичними способами», – сказав міністр із конкурентоспроможності, цифрової, морської та сервісної економіки головуючої в ЄС Мальти Еммануель Маллен.

Опублікувала Олеся Шеремета


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!