У Криму росіяни шукають найманців для нових приватних військових компаній

848 0
Коротко про ситуацію на фронті.
Фото: T1

Фото: T1

У тимчасово окупованому Криму оголосили набір найманців до новостворених так званих приватних військових компаній «щит» та «русич». Туди запрошують колишніх військовослужбовців та інших співробітників силових структур, в пріоритеті – офіцери. Щоб хоч якось зацікавити, потенційним кандидатам обіцяють високе грошове утримання, а також те, що їх нібито не будуть залучати до бойових дій на території України.

Джерело: Генштаб ЗСУ

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів біля населених пунктів: Стельмахівка і Кремінна на Луганщині та Роздолівка, Сіль, Красна Гора, Парасковіївка, Підгородне, Бахмут, Кліщіївка, Майорськ, Первомайське і Красногорівка Донецької області.

Читайте також: Ракетні удари росії можуть бути комбінованими, – розвідка 

Коротко по напрямках:

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському – наступальних угруповань противника не виявили.
  • На Сіверському та Слобожанському напрямках мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони таких населених пунктів: Нововасилівка та Вовківка Сумської області, а також Гур’їв Козачок, Стрілеча, Стариця, Огірцеве, Вовчанськ, Вільча і Новомлинськ Харківської області.
  • На Куп’янському – ворог обстрілював райони Дворічної, Западного, Куп’янська, Кислівки, Табаївки, Крохмального, Берестового, Вишневого, Іванівки і Першотравневого Харківської області та Стельмахівки – Луганської.
  • На Лиманському напрямку під вогневе ураження потрапили Терни на Харківщині, а також Макіївка, Площанка, Невське, Червонопопівка, Кремінна, Кузьмине і Діброва Луганської області.
  • На Бахмутському – противник обстріляв із танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії поблизу таких населених пунктів: Спірне, Виїмка, Берестове, Білогорівка, Роздолівка, Соледар, Красна Гора, Підгородне, Бахмут, Часів Яр, Іванівське, Кліщіївка, Біла Гора, Курдюмівка, Диліївка і Дружба Донецької області.
  • На Авдіївському напрямку обстріляні: Красногорівка, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Невельське, Георгіївка, Мар’їнка та Новомихайлівка на Донеччині.
  • На Новопавлівському – вогневого впливу зазнали Вугледар і Велика Новосілка Донецької області.
  • На Запорізькому напрямку від ворожого вогню постраждали райони населених пунктів Вільне Поле на Донеччині; Малинівка, Зелений Гай, Гуляйполе, Залізничне, Червоне, Чарівне, Білогір’я, Кам’янське і Плавні Запорізької області та Марганець на Дніпропетровщині.
  • На Херсонському напрямку обстрілів з реактивних систем залпового вогню та ствольної артилерії зазнали Дудчани, Степанівка, Антонівка та Херсон.

 

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 20 ударів по районах зосередження ворога, а також 3 удари по позиціях його зенітно-ракетних комплексів. Протягом минулої доби наші воїни збили гелікоптер Ка-52, а також два розвідувальних БпЛА типу «Орлан-10». Ракетники і артилеристи уразили ворожий пункт управління, 7 районів зосередження живої сили та 3 склади боєприпасів загарбників.

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!