Політична реклама

У квітні почнуть перевіряти квитки у львівських маршрутках

1309 0
У Львові в деяких маршрутках з’явилися оголошення про те, що за безквитковий проїзд пасажир має заплатити 40 грн штрафу. Перевізник повідомив, що через тиждень-півтора перевірятимуть квитки у пасажирів та документи пільговиків.

Такі попереджувальні листівки розклеїли за тиждень-півтора до того, як розпочнуться перевірки, - розповів заступник керівника ТзОВ «Успіх БМ» Володимир Іваськевич у коментарі Zaxid.net.

Минулого тижня підприємство підписало договір з муніципальною дружиною. Тепер формуються контрольні групи, які перевірятимуть по маршрутках квитки.

Квитки пасажирам водії повинні самі видавати. За словами Володимира Іваськкевича, тепер і пасажири будуть самі зацікавлені брати квитки, бо знатимуть, що може бути контроль.

Перевізники не зобов’язані узгоджувати такі дії з Львівською міськрадою. Складатиметься протокол про адміністративне правопорушення. Ця ситуація вигідна всім: пасажирам, перевізникам і міськраді, оскільки буде досягнута основна ціль – контроль за кількістю пасажирів і видача квитків.

Заступник керівника ТзОВ «Успіх БМ» додав, що у великих автобусах пасажири повинні заходити тільки через передні двері, а виходити тільки через задні. Пасажири повинен мати культуру посадки і висадки. Зараз розглядають можливість облаштування автобуса прохідними частинами, щоб можна було заходити тільки через передні двері.

Нагадаємо, голова ЛОО «Всеукраїнська асоціація перевізників» Іван Велійка поінформував, що за безквитковий проїзд у львівських маршрутках з 18 лютого штрафуватимуть. За його словами, якщо пасажир маршрутки не пред’явить квитка спеціальній групі контролю, то буде змушений заплатити 20 гривень штрафу.

Згодом в управлінні транспорту Львівської міської ради поінформували, що перевізники до управління з такою ініціативою не звертались.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!