Киянам знову рекомендують зачиняти вікна через пожежі в області

714 0
Задимленість утримається сьогодні і завтра.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

У Києві спостерігається задимлення повітря у зв’язку із пожежами в області. Про це повідомляє Департамент муніципальної безпеки, передає КМДА.

«За інформацією ГУ ДСНС України у Київській області, станом на ранок 5 вересня триває ліквідація торф’яних пожеж у Вишгородському та Броварському районах. 5-6 вересня прогнозують північно-західний напрямок вітру, тобто задимленість у Києві утримається сьогодні і завтра», − пояснюють у відомстві.

У разі задимлення, додають в КМДА, треба дотримуватись рекомендацій фахівців: тримати вікна зачиненими, особливо вночі та вранці, а також за можливості не перебувати на відкритому повітрі. За наявності слід увімкнути системи кондиціонування та очищення повітря. Окрім цього, радять пити багато води та робити вологе прибирання.

Читайте також: ​​У Києві запровадять оплату банківською карткою у всіх видах транспорту

Якщо з’явилася задишка та кашель, необхідно звернутися до лікаря.

Радіаційний фон у місті – у нормі. 

Додамо, що за станом повітря в столиці можна спостерігати в застосунку «Київ Цифровий» за посиланням

Нагадаємо, з минулого тижня у Києві спостерігався дуже високий на правому березі та середній на лівому рівень забрудненості повітря. Причиною погіршення стану повітря є пожежі у Київській області, зокрема у Вишгородському, Бориспільському та Обухівському районах.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!