У Києві екстрені відключення. Без світла залишились у 1,5 рази більше домівок, ніж у попередні дні

700 0
Кличко закликав мешканців столиці економити електроенергію, а у ДТЕК попередили, що раніше оприлюднені графіки не актуальні.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Станом на ранок п’ятниці, 4 листопада, у Києві без електропостачання залишились 450 тисяч домівок. Це у півтора рази перевищило кількість споживачів, у яких вимикали світло у попередні дні.

Джерело: мер Києва Віталій Кличко у Facebook, ДТЕК у Telegram

«На сьогоднішній ранок без електропостачання 450 тисяч споживачів, тобто помешкань киян. Це в півтора рази більше, ніж в попередні дні.

Стабілізаційні вимкнення відбуваються через перенавантаження центрального вузла енергосистеми країни», – написав Кличко.

Він також закликав усіх мешканців столиці максимально економити електроенергію, оскільки ситуація залишається складною.

У ДТЕК зазначили, що раніше оприлюднені графіки зараз не актуальні. 

«У Києві відбуваються екстрені відключення світла. Графіки аварійних відключень, які складені раніше, наразі не актуальні.

Енергетики ДТЕК разом зі спеціалістами НЕК «Укренерго», іншими екстреними службами й органами державної влади роблять все можливе для скорішої стабілізації ситуації», – повідомили у ДТЕК.

Нагадаємо, напередодні, 3 листопада, на Лівому березі у Києві ввели екстрені аварійні відключення електрики. Також у столиці у випадку надзвичайних ситуацій взимку готові розгорнути близько тисячі пунктів обігріву для мешканців міста.

Крім того, вчора у Києві демонтували понад 400 рекламних вивісок, які не вимикали увечері, відповідно, не дотримувались режиму економії електроенергії.

Юлія Осим


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!