У Києві демонтували скульптуру біля Арки дружби народів

1227 0
Коли скульптуру намагалися підійняти, то відпала голова.
Демонтаж радянської скульптури двох робітників у Києві/Фото: Віталій Кличко у Фейсбук

Демонтаж радянської скульптури двох робітників у Києві/Фото: Віталій Кличко у Фейсбук

У Києві біля Арки дружби народів завершили демонтаж радянської бронзової скульптури двох робітників, встановленої в 1982 році «на ознаменування возз’єднання України з росією». Про це повідомляє мер Києва Віталій Кличко. 

«Не без зусиль, але радянську скульптуру двох робітників (символ возз’єднання України та росії) під вечір таки демонтували. Не обійшлося і без символізму – спочатку відпала голова у російського робітника, коли скульптуру намагалися підійняти. Потім намагалися спиляти постамент, на якій були встановлені постаті. Теж виявилося непросто», – пояснює він.

Фахівці знайшли вихід і спиляли основу самого пам’ятника. 

Читайте також: У Києві планують перейменувати 15 вулиць і 5 станцій метро

Нагадаємо, у Києві планують демонтувати 60 пам'ятних знаків, які пов'язані з російською федерацією. Згодом їх планують передати до музеїв. Відповідний проєкт рішення зареєстрували у Київській міській раді. Серед запропонованих до демонтажу знаків – пам’ятники Миколі Ватутіну, Миколі Щорсу, зображення поєднання серпа та молоту в арці будівлі Київської міської ради. Також пам'ятник Пушкіну, медальйони із радянськими зображеннями тощо. З повним переліком пам’яток можна ознайомитись за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!