Негода в Києві повалила дерева і знеструмила деякі райони

1509 0
Постраждала одна з найстаріших лип Києва.
Фото: Київзеленбуд

Фото: Київзеленбуд

Ввечері 12 травня у Києві сталася негода, яка повалила дерева і знеструмила окремі райони міста. Рятувальники та комунальники продовжують долати наслідки негоди. Про це повідомляє перший заступник голови КМДА Микола Поворозник. 

Так, повалені та аварійні дерева вже прибрали на Андріївському узвозі, вулиці Шовковичній, Кудрявському узвозі, вулиці Ялтинській, вулиці Ольжича, проспекті Перемоги, вулиці Серпова та вулиці Миколи Краснова.

Читайте також: Ірпінь на Київщині отримає кілька спецвагонів для тимчасового проживання людей 

Також зламалася липа, що росла на початку Андріївського узвозу біля Національного музею історії. За легендою її посадив митрополит Петро Могила 1635 року. Липа мала статус ботанічної пам’ятки природи місцевого значення, а обхват стовбура дерева становить 5 м. Наразі чекають результатів обстеження дерева. 

 

Крім того, через негоду відключилися високовольтні лінії і понад 100 тисяч мешканців Оболонського, Подільського та Святошинського районів залишилися без світла.

«Проте компанія-електропостачальник підключила більшість клієнтів до резервного живлення. Але ввечері ще частина будинків залишалися знеструмленими. Станом на ранок фахівці та комунальники продовжують роботи з відновлення електропостачання», – зазначає Поворозник.

Київські регіональні електромережі ДТЕК повідомили про численні обриви електромереж в області й попросили місцевих жителів не наближатися в разі виявлення обривів до дротів на відстані 8 метрів і менше.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!