Київ

У Києві готують фахівців, які допомагатимуть ветеранам повернутися до цивільного життя

719 0
Фахівців навчають кейс-менеджменту, що допомагає визначати потребу і знаходити її вирішення.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

У Києві триває підготовка фахівців, які працюватимуть з ветеранами та допомагатимуть їм повернутися до цивільного життя. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Зокрема, фахівці навчаються методу кейс-менеджменту. Він передбачає напрацювання чіткого алгоритму – від етапу виявлення потреб клієнтів – до стадії повного розв'язання проблеми. 

«У своїй роботі спеціалісти часто стикаються з дезорієнтацією у соціалізації і вирішенні питань учасників бойових дій, що повернулись з війни. Оскільки ми очікуємо повернення понад 100 тис. киян – учасників бойових дій, було б дуже доречно мати в міських установах людей, що супроводжуватимуть і підтримуватимуть ветеранів аж до вирішення проблеми», – розповіла Хонда.

За її словами, нещодавно більше 30 спеціалістів із п'яти соціальних закладів Києва та Київської області пройшли онлайн-семінар «Кейс-менеджмент та інклюзія людей з інвалідністю при гуманітарному реагуванні».

Семінар був організований як частина спільної програми ПРООН, ООН Жінки, Дитячого фонду ООН в галузі народонаселення «Забезпечення гендерно-чутливої інклюзії осіб з інвалідністю в процесі гуманітарного реагування» за ініціативи міської влади та Київського міського центру допомоги учасникам АТО.

Нагадаємо, на двотижневу реабілітацію з Києва до Польщі відбула десята група з 20 учасників бойових дій та їхніх сімей. Польські партнери фінансують проживання, харчування та організовують культурну програму для українських захисників та захисниць, а також їхніх родин.

Додамо, у Києві більш як 40 лікарень надаватимуть реабілітаційні послугиПовний список закладів доступний на сайті КМДА за цим посиланням.

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!