У Києві хочуть створити нове військове кладовище

1174 0
Його пропонують облаштувати поряд з урочищем Бабин Яр.
Умовне фото

Умовне фото

Київрада звернеться до Уряду щодо створення в столиці військового кладовища для почесних поховань захисників України. Столична влада пропонує облаштувати таке кладовище поряд із урочищем Бабин Яр. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко.

«Україна переживає сьогодні велику трагедію і проходить через великі випробування наші воїни, патріоти, герої української нації гинуть за свободу і незалежність нашої держави. І наш обов’язок вшанувати їх подвиг та пам’ять про героїв. Тому ми пропонуємо, і Київрада, переконаний, звернеться до Уряду щодо створення у столиці військового кладовища для почесних поховань захисників України. Йдеться про символічне в нашій історії місце – поряд із урочищем Бабин Яр», – сказав він.

Читайте також: Між Україною та росією відбувся ще один обмін тілами загиблих

За словами мера, міська влада готова взяти на себе всі витрати, що пов’язані з облаштуванням військового кладовища.

Нагадаємо, що тіла ще 58 захисників «Азовсталі» доставили до Києва. Чотири з них, ймовірно, служили в«Азові». За словами президента України Володимира Зеленського, у російському полоні перебувають понад 2,5 тисячі захисників «Азовсталі». Визволенням цих полонених займається розвідка Міністерства оборони. Він наголосив, що не сприймає серйозно слова росіян і бойовиків «ДНР» про наступну долю полонених, і вважає це лише піаром. Окрім того, зауважив, що, на його думку, окупантам невигідно вдаватися до тортур щодо бійців з «Азовсталі», оскільки ті стали «публічними полоненими».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!