У Києві 15 днів інспектуватимуть укриття у школах та дитячих садочках

1313 0
Вукриттях має бути вода, харчі, медикаменти, вентиляція, туалет.

У Києві інспектують школи та дитячі садочки, зокрема, на наявність сховищ. До складу комісії входять представники ДСНС, поліції, представник цивільного захисту адміністрації та члени управління освіти, повідомляє Суспільне. 

Начальниця відділу управління освіти Шевченківського району Тетяна Лісник розповіла, що перевірка триватиме 15 днів.

«Після об'їзду будемо розуміти скільки закладів мають укриття і будемо розуміти, скільки закладів належатимуть до укриття найближчого. Якщо 100 метрів, то це реально, тоді вони також працюватимуть. Якщо ні, то, мабуть, розглядатимемо варіант змішаного навчання (коли діти з одного закладу відвідують інший навчальний заклад, − ред.)», − пояснила Лісник.

Вони відвідали 155 садочків та 97 школу, усюди є підвальні приміщення. В садочку воно повністю облаштоване. У школі наразі ще проводять роботи. Директор закладу каже, до 1 серпня усе завершать.

Читайте також: У Києві зафіксували випадок ботулізму. Симптоми та як вберегтися 

Окрім цього, як розповів начальник чергової зміни ДСНС Київської військової адміністрації Тарас Поліщук, заклади також перевіряють на техногенну безпеку, екологічну, пожежну безпеку. Він пояснив, які вимоги висувають до укриттів.

«Повинна бути вода, харчі, медикаменти, вентиляція, туалет. Розроблені відповідні документи - інструкції. Але от у Шевченківському є лише 33 укриття, які навіть на карті позначені. Також є підвали, де можна буде пересидіти 2-3 години, як от 97 школа», − сказав він.

Наразі комісія вказує представникам закладів на проблеми. І вже в серпні − перед початком року знову відвідають відповідні заклади задля розуміння ситуації в них.

Нагадаємо, київські школи продовжують підготовку до нового навчального року. Місто буде готове розпочати навчальний рік стандартно, 1 вересня, у режимі офлайн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!