У Києві на хабарі 2,5 млн доларів затримали представників партії «Наш край»

1411 0
Вони вимагали гроші за «прохідне» місце у виборчому списку до парламенту.
Фото: Київська міська прокуратура

Фото: Київська міська прокуратура

У Києві викрили та затримали голову однієї із політичних партій та керівника її територіального осередку при спробі шахрайського заволодіння грошовими коштами громадянина. Про це повідомляє Київська міська прокуратура. 

«Українська правда» з посиланням на власні джерела стверджує, що йдеться про проросійську політичну партію «Наш край». 

Читайте також: У Києві засудили російського агента, який коригував ракетні обстріли 

За даними слідства, голова політпартії, діючи у змові з очільником територіального осередку цієї ж партії, вимагали у підприємця передати їм 2,5 млн доларів за включення його до «прохідної» частини списку на виборах до Верховної Ради для отримання таким чином мандата народного депутата. 

Крім того, за ці кошти вони обіцяли йому призначення на посаду радника голови правління ПрАТ «Київводоканал». Ця посада мала б стати для підприємця «успішним» стартом його політичної кар’єри. Кошти повинні були передати спільникам згідно графіку, який склав голова партії. Сума першого траншу становила 50 тисяч доларів.

Голову політичної партії та керівника її територіального осередку затримали і провели обшуки за місцем роботи.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!