Київ

У Києві на розкраданні 9 млн грн викрили осіб, які займалися ремонтами у парку «Муромець»

919 0
Група осіб незаконно заволоділи бюджетними коштами за невиконані роботи з ремонту спортивних майданчиків парку.
Фото: Київська міська прокуратура / Facebook

Фото: Київська міська прокуратура / Facebook

Київська міська прокуратура викрила посадовців та підрядників на розкраданні понад 9 млн гривень на ремонті спортивних майданчиків парку «Муромець». Тепер вони постануть перед судом, повідомили у пресслужбі прокуратури.

Деснянська окружна прокуратура Києва вже скерували до суду обвинувальний акт відносно п’ятьох осіб – директора комунального підприємства, двох комерційних директорів підрядної організації та двох інженерів з технічного нагляду за фактами розтрати бюджетних коштів у великих та в особливо великих розмірах та службового підроблення (ч. 4, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, наприкінці 2021 року комунальне підприємство виступило замовником робіт з проведення капітального ремонту спортивних майданчиків в одному з найбільших столичних парків «Муромець». Сума договорів підряду становила понад 32 млн гривень.
Попри відсутність на балансі комунального підприємства земельної ділянки та споруд, що підлягали ремонту, підрядна організація – переможець тендеру, провела там роботи, при цьому не в повному обсязі та без будь-яких дозвільних документів.
 
Таким чином директор комунального підприємства, вступивши у злочинну змову з комерційними директорами підрядної організації та за пособництва інженерів з технічного нагляду вчинили розтрату бюджетних грошових коштів, перерахувавши понад 9 млн грн приватному підприємству за фактично невиконані роботи.
 
 
Усім підозрюваним на етапі досудового розслідування судами обрані запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із альтернативою застави. Загальна сума внесених застав перевищує 6 млн гривень. З метою відшкодування збитків, заподіяних територіальній громаді міста Києва, столична прокуратура пред’явила цивільний позов.
 
Фігурантам провадження загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 

Як повідомлялося раніше, у Києві скоро можуть відкрити парк «Муромець» для відвідувачів – він не працював з початку введення воєнного стану. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!