Київ

У Києві не планують ліквідовувати пішохідну зону біля Бессарабської площі, – КМДА

598 0
Попри навантаження транспортної гілки столиці, яке спричинене обмеженнями руху для автомобілів в урядовому кварталі, пускати рух пішохідною вулицею поки не планують.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

Пішохідну зону біля Бессарабської площі не планують ліквідовувати. Про це інформує директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслан Кандибор, передають у КМДА.

Він наголосив, що наразі тривають обговорення щодо ефективної організації дорожнього руху в центрі міста.

«Зараз, в умовах воєнного стану, обмежено рух транспортних засобів вулицею Грушевського та на низці прилеглих вулиць поблизу державних установ. Тож транспортний потік автівок, які рухаються з бульвару Тараса Шевченка та вулиці Хрещатик у напрямку вулиці Басейної та бульвару Лесі Українки, суттєво збільшився. Ліквідовувати пішохідну зону та відкривати Бессарабську площу для руху автомобілів наразі не планується», – запевнив Руслан Кандибор.

Він також додав, що наразі місто продовжує працювати над упорядкуванням паркування в місті, зокрема і біля Бессарабської площі.

Нагадаємо, про ліквідацію пішохідної зони у центрі Києва найближчим часом, спираючись на власні джерела, стверджували «Пасажири Києва», наголошуючи, «схема вже розроблена і залишився лише підпис Кандибора», на що Директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА закликав журналістів і громадськість не поширювати неперевірену інформацію.

Додамо, пішохідна зона була створена тут восени 2021 року. Цьому передували рекомендації Світового банку, а також роки воркшопів та експериментів з просування такого європейського рішення. Активісти також нагадують, що тоді було проведене транспортне моделювання перекриття проїзду для руху транспорту  і воно показало позитивний результат (зменшилися затримки у русі транспорту).
Ігор Ющенко

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!