Київ

У Києві охоронець виганяв людей з підземного паркінгу під час повітряної тривоги. У поліції перевірили укриття

1968 0
Даний паркінг не був призначений для укриття під час повітряної тривоги.
Колаж Tvoemisto.tv

Колаж Tvoemisto.tv

У соціальних мережах кияни обговорюють випадок, коли людей не пустили до паркінгу під час повітряної тривоги. Охоронець на вході відмовив людям в укритті, коли на вулиці було справді небезпечно. Подія трапилася у Шевченківському районі столиці на вулиці В’ячеслава Липинського, 15. Охоронець заявив, що «це – не бомбосховище», та на вмовляння людей додав, що «йому начхати».

Пізніше, охоронець паркінгу розповів, що за рекомендаціями ДСНС впускав людей до шлагбаума, мовляв, далі заходити небезпечно, оскільки перекриття лише 15 см, і «у випадку падіння усе здетонує та обвалиться, і людей дістати звідти буде неможливо».  

«На місце виїжджали поліцейські для перевірки. Паркінг дійсно не призначений для укриття під час повітряної тривоги. Це звичайний паркувальний майданчик, і від ракет або інших подібних небезпек не врятує людей. Біля входу на паркінг розміщено роздруківку, на якій вказано, де розташоване найближче надійне укриття», – повідомили у поліції Києва сайту ТСН.ua.

Окрім цього там додали, що дівчата, які записали відео, підходили до охоронця паркінгу вже після закінчення повітряної тривоги, що зафіксовано на камерах відеоспостереження.

 

Нагадаємо, що в ніч проти 29 травня на станціях київського метрополітену ховалися понад 9 тисяч містян, з яких 1120 – діти. Це найбільша кількість людей, яка перебувала вночі на станціях протягом цього місяця. Під час денного обстрілу столиці до метрополітену прийшли понад 41 тисяча містян.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!