У Києві загинув підозрюваний у вбивстві львів’янина Тараса Познякова

6595 0
Луан Кінгісепп є одним із двох підозрюваних у умисному вбивстві Тараса Познякова.
На фото - Тарас Позняков (фото з соцмереж)

На фото - Тарас Позняков (фото з соцмереж)

У Києві під час вибуху у квартирі на проспекті Науки 23 березня загинув 28-річний громадянин РФ Луан Кінгісепп, якого підозрюють у вбивстві водія BlaBlaCar зі Львова Тараса Познякова. Про це повідомили у Нацполіції Києва.

Читайте також: Керівнику львівського «Правого сектора» вручили повістку у справі про вбивство Тараса Познякова

У повідомленні правоохоронці не вказано особу загиблого, втім, як написав на своїй сторінці у Facebook радник голови СБУ Ярослав Антоняк, ним виявився саме Луан Кінгісепп. Після огляду місця події у поліції припускають, що вибух стався через необережне поводження з вибухівкою.

Луан Кінгісепп, фото i.uaportal.com

Під час огляду вибухотехніки вилучили фрагменти саморобного вибухівки, кілька паспортів різних держав та мобільні телефони.

«Учора пізно ввечері в м. Києві на проспекті Науки відбувся вибух саморобного вибухового пристрою, внаслідок чого на місці загинула особа, у якої були паспорти громадянина України на ім’я Карпов Андрій Вікторович, 15.08.1996 р. н. та паспорт громадянина РФ на ім’я Кінгісепп Луан Миколайович, 23.03.1991 р. н.», – написав Ярослав Антоняк.

За його словами, після вибуху з квартири вибігла і втекла дівчина «кавказької національності». Під час огляду квартири також виявили чотири паспорти громадян України на різні призвіща.

Луан Кінгісепп є другим підозрюваним у справі вбивства львів’янина Тараса Познякова. Його оголосили у міжнародний розшук за п. п. 6, 12 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство), ч. 3 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом), ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі збрoєю, бойoвими припасами або вибyховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Читайте також: З’явилося останнє відео зі зниклим безвісти Тарасом Позняковим

Нагадаємо, водій сервісу BlaBlaCar Тарас Позняков 4 квітня 2016 року виїхав зі Львова до Києва приватним транспортом, після чого зв’язок із ним обірвався. Востаннє камери відеоспостереження зафіксували, що його машина з'їхала з траси в селищі Бобриця Києво-Святошинського району, що за 25 км від Києва. Пізніше оприлюднили імовірний маршрут чоловіка, після чого його офіційно оголосили у розшук. Через тиждень правоохоронці знайшли автомобіль зниклого львів’янина в одному з гаражів Києво-Святошинського району. У серпні 2016 року арештували першого підозрюваного у вбивсті Тараса – екс-бійця «Правого сектора» Дмитра Голуба. Справу розслідують як умисне вбивство, оскільки самого Тараса Познякова так і не знайшли.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!