У Києві побільшало захворювань на ботулізм. Які причини

934 0
Причиною захворювання найчастіше стає вживання продуктів домашнього консервування.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У Києві фіксують непоодинокі випадки захворювання на ботулізм. У лікарні наразі перебуває два пацієнти з цією тяжкою хворобою. Про це повідомляє перший заступник голови КМДА Микола Поворозник. 

«Із початком теплого сезону збільшується кількість звернень містян до міських закладів охорони здоров’я зі скаргами на симптоми харчових отруєнь. Серед хворих стають непоодинокими випадки захворювання на ботулізм – хворобу, що виникає внаслідок отруєння токсинами бактерій ботулізму і супроводжується важким ураженням центральної та вегетативної нервової системи», – пояснює він.

Читайте також: У Василькові хочуть встановити пам'ятний знак відомому керамічному півнику 

Причиною захворювання найчастіше стає вживання продуктів домашнього консервування: м’яса, риби, інколи – овочів. Потенційно небезпечними є усі консервовані продукти, які були погано вимиті чи термічно оброблені. Найчастіше причиною ботулізму стає вживання продуктів в’ялених чи копчених у домашніх умовах.

Серед первинних симптомів – спрага, сухість слизових оболонок, відчуття «грудки» в горлі. Згодом додається сильний головний біль, запаморочення, безсоння, підвищення температури тіла.

Нагадаємо, киянам радять пройти вакцинацію від правця та дифтерії, відповідно до календаря вакцинації, через те, що в умовах війни зріс ризик захворіти на ці недуги. Щеплення необхідно робити один раз 10 років, починаючи з 16 років.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!