У Києві показали, як готуються до можливого наступу рф

2541 0
Основне завдання навчань – відпрацювати швидке розгортання блокпостів.
Фото: КМВА

Фото: КМВА

Угрупування сил і засобів оборони міста Києва проводить тренування підготовки та ведення оборонної операції в умовах наступу противника на столицю. Про це повідомили у Київській міській військовій адміністрації (КМВА) у четвер, 23 лютого.

У КМВА наголосили, що столиця захищена, але оборону міста все одно постійно вдосконалюють. Тому угрупування сил і засобів оборони міста Києва проводить тренування підготовки та ведення оборонної операції в умовах наступу противника на столицю.

За ініціативи КМВА і за погодженням командувача угрупування в місті проходить один з етапів цього тренування.

Читайте також: польські поліцейські таємно розміновували Київщину

«Керівник одного із секторів оборони столиці отримав бойове розпорядження на розгортання відповідного блокпосту, і разом з ним – взводного опорного пункту. Представники Збройних сил, Національної гвардії, Національної поліції за сприяння районної адміністрації повинні в найкоротший час забезпечити розгортання цих об’єктів і зайняття особовим складом бойових позицій. Бійці мають якнайшвидше приступити до виконання поставлених бойових задач. А протягом доби блокпости обладнаються в повному обсязі, включаючи освітлення, обігрів» повідомив начальник КМВА Сергій Попко.

За його словами, у Києві перевіряють, скільки потрібно часу на всі ці заходи. Таке тренування проводиться одночасно в декількох районах столиці.

Читайте також: концепт відбудови Бородянки (фото)

Тренування спрямоване на удосконалення системи управління угрупованням, на організацію ефективної взаємодії з органами виконавчої влади в Києві, а також на нарощування системи інженерного обладнання, протиповітряної оборони. Крім того, виконуються певні заходи із забезпечення громадського порядку та захисту цивільного населення.

«Усе це сплановано і проводиться тому що загроза наступу з північного напрямку не знімається, хоча на даний момент вона мінімізована. Створення ударного угруповання поки не спостерігається. Однозначно, на сьогодні ми готові давати відсіч ворогові краще, ніж торік. Тому, враховуючи тактику дій противника, ми вчимося і готуємо, ще раз хочу наголосити — певні "сюрпризи". Які саме – нехай залишиться таємницею» сказано у повідомленні.

У КМВА заявили, що після закінчення тренувань усі такі блокпости повернуться в “сплячий режим”, до стану, як в останні місяці.

 

Ігор Ющенко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!