У Києві правоохоронці арештували активи російської компанії на 40 млн грн

726 0
Наразі вилучене передали на потреби ЗСУ.
Санкції проти росії. Фото: з відкритих джерел

Санкції проти росії. Фото: з відкритих джерел

У Києві правоохоронці арештували активи російської компанії на 40 мільйонів гривень.

Джерело: Управління комунікації Національної поліції

Слідчі Головного слідчого управління (ГСУ) Національної поліції України здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом фінансування військової агресії російської федерації. У рамках цього розслідування поліцейські встановили підприємство, кінцевим бенефіціарним власником якого є громадянин держави-агресора. Фірма займалася реалізацією паливно-мастильних матеріалів та речовин.

«За клопотанням слідчого ГСУ Нацполіції, погодженим із прокурором Офісу Генерального прокурора, слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва наклав арешт на паливно-мастильні матеріали російської компанії. Вартість арештованого майна склала понад 40 мільйонів гривень. Наразі вилучене передали на потреби Збройних Сил України», – пояснили там.

Читайте також: США надасть близько 20 млн доларів на програму, яку оголосив Зеленський на G20

Слідчі дії у кримінальному провадженні, розпочатому за ч.3 ст.258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України, тривають. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що Печерський районний суд Києва наклав арешт на частки в стратегічних українських підприємствах та цінні папери кінцевими власниками яких є депутат Держдуми РФ Олександр Бабаков, член комітету Держдуми РФ з міжнародних справ Євген Гінер та так званий «злодій в законі» на прізвисько Міша «Лужнецький» Михайло Воєводін.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!