Київ

У Києві представника забудовника засудили до умовного терміну та зобов'язали задонатити на дрони

864 0
Суд зобов’язав представника столичного забудовника перерахувати 100 тисяч доларів США на потреби Збройних сил України.

Представника столичного забудовника засудили за спробу підкупу голови Держінспекції архітектури та містобудування: він отримав умовний термін та заплатить 100 тисяч доларів США на проєкт "Армія дронів". Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

2 березня Вищий антикорупційний суд (ВАКС) затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором САП та представником одного зі столичних забудовників, якого викрили на пропозиції та наданні близько 120 тисяч доларів США неправомірної вигоди голові Державної інспекції архітектури та містобудування України, за те, щоб попри наявні порушення, товариство-забудовник отримало сертифікат готовності до експлуатації багатоповерхівки у Києві.

Читайте також: суд передав столичній громаді понад 375 га заказника. Як він опинився у приватних руках?

За вироком суду особу визнано винуватою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України та призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим строком 3 роки. Крім того, на особу покладені обов’язки, передбачені ст. 76 КК України.

Разом з тим, відповідно до угоди представник столичного забудовника зобов’язується перерахувати 100 тисяч доларів США на потреби Збройних сил України, а саме на проєкт "Армія дронів" у Фонд United24.

Читайте також: суд забрав у забудовника ділянку, де звели ЖК

Також внесені у якості застави 2,239 млн грн будуть перераховані на потреби ЗСУ, а неправомірна вигода у сумі майже 120 тисяч доларів США стягнута в дохід держави.

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі зазначили, що вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом 30 днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги до Апеляційної палати ВАКС.

Ігор Ющенко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!