Київ

У Києві прооперували 13-річного хлопця з Херсонщини, який отримав поранення через російську ракету

664 0
З надпліччя хлопця лікарі витягли осколок.
Фото: НДСЛ «Охматдит»

Фото: НДСЛ «Охматдит»

У Києві прооперували 13-річного хлопця з Херсонщини, який отримав осколкове поранення.

13-річний Іван постраждав під час чергового російського обстрілу Херсонщини, повідомляє Національна дитяча спеціалізована лікарня «Охматдит» у Facebook.

Хлопчик вийшов поратися по господарству, аж ось почув постріли та гуркіт – у сусідній дім влучили російські снаряди, уламками яких його поранило.

9 березня Іван потрапив до Херсонської лікарні, де йому надали медичну допомогу, але дістати уламок з надпліччя не вдалось. 

За декілька днів хлопця направили до столичного Охматдиту, де він проходив лікування у відділенні ортопедії та травматології.

«Унаслідок військових дій, Іван отримав мінно-вибухову травму лівого надпліччя. В Охматдиті він був оглянутий педіатром, хірургом, травматологом, клінічно обстежений. 

Також ми провели КТ, після чого госпіталізували до відділення ортопедії і травматології для подальшого лікування. У нашій лікарні Івану провели успішну операцію – вилучили уламок з області лівої лопатки», – розповів лікар ортопед-травматолог Микола Доляницький. 

Лікарі дізналися, що хлопець обожнює займатися садівництвом, вирощує різні дерева, випікає печиво та допомагає батькам доглядати за тваринами і птахами.

У сім’ї Івана живе багато тварин: корови, бичок, качки, кури, собаки та коти.

«Мама Івана, не приховуючи сліз, каже, що під час одного з обстрілів, деякі тварини загинули, що дуже травмувало та засмутило Івана. Хлопець дуже любить та піклується про природу, тварин і птахів. І невимовно боляче дивитись як ворог знищує все живе навколо», – кажуть в Охматдиті.

У подвір’я Івана неодноразово влучали ворожі снаряди, тому будинок частково знищений, у ньому немає дверей та вікон.  Нині сім’я живе в сусідському домі, який був не так пошкоджений, але через регулярні обстріли та постійну небезпеку родина вимушена шукати прихисток в іншому селі. Зараз сім’я Івана шукає варіанти евакуації з небезпечної зони разом з усіма тваринами.

До слова, стіни лікарні «Охматдит» прикрасять муралами з картинами Марії Примаченко.

Фото: НДСЛ «Охматдит»

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!