У Києві проведуть публічні обговорення про створення військового кладовища

1016 0
Об'єднання міських ініціатив «Марш за Київ» анонсувала публічні обговорення щодо створення Національного військового меморіального кладовища у Києві.
Ілюстративне фото / відкриті джерела

Ілюстративне фото / відкриті джерела

Напередодні спільнота виступила проти облаштування кладовища на Лисій Горі. У результаті від цієї ідеї в Київраді відмовилися, прем'єр-міністр Денис Шмигаль дав доручення міському голові Віталію Кличку шукати інше місце для будівництва. 

«Ми бачимо, що звернення «Маршу» почуте лише частково – ті, хто ухвалюють рішення, заходять на третє коло обговорень лише локації, без жодних оприлюднених експертних думок та рішень, без врахування думки громадськості та, головне, без прозорої конкретики», – зазначають у спільноті.

Читайте також: як не цвинтар на Лисій горі, то ЖК

Активісти наголошують, що створення НВМК є надважливою ініціативою, яка має бути втілена у спосіб, що відповідає цінностям цивілізованого світу, зокрема, – відкритості, прозорості, широкому представництву експертного крос-функціонального середовища та громади.

Тож активісти до участі в обговореннях запрошують експертів, рідних загиблих, військових, представників держадміністрацій та місцевого самоврядування, а також громадськість.

Щоб узяти участь в обговореннях, потрібно заповнити форму.

Нагадаємо, 3 березня 2021 року Верховна Рада України проголосувала за ухвалення законопроєкту, який визначає правовий статус Національного військового цвинтаря.

Президент України Володимир Зеленський підписав документ 15 червня 2022 року. Будівництво цвинтаря та проведення поховань профінансують із держбюджету, на це передбачили 65 млн грн.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!