Київ

У Києві пункти обігріву переведуть в режим очікування. У разі надзвичайної ситуації їх швидко розгорнуть

600 0
У робочому стані залишать по 2 пункти в кожному районі столиці.
Пункт обігріву. Фото: з відкритих джерел

Пункт обігріву. Фото: з відкритих джерел

Враховуючи поступове потепління у Києві планують перевести в режим очікування мережу пунктів обігріву. Відповідне рішення буде винесене на засідання Ради оборони міста Києва. Про це повідомляє директор Департаменту муніципальної безпеки Роман Ткачук, передають у КМДА.

У режимі очікування в разі масового відключення електроенергії або під час виникнення надзвичайних ситуацій усі 767 пунктів у тригодинний термін будуть приведені в готовність надавати необхідні послуги киянам – можливість зарядити мобільні пристрої, приготування їжі тощо.

Читайте також: на Київщині закривають Пункти незламності

«На основних об’єктах критичної інфраструктури міста на сьогодні відновлено й забезпечено тепло- та електрогенерацію. З огляду на зазначене, із 482 постійно діючих стаціонарних пунктів обігріву, які розгорнула влада Києва, ми пропонуватимемо залишити в робочому стані по 2 пункти в кожному районі, а 462 перевести в режим очікування. Час їх розгортання – 3 години», – зазначив Роман Ткачук. 

Уся інформація про графік роботи та статус пунктів обігріву буде відображена на мапі

Нагадаємо, що загалом спільно з відповідальним бізнесом та Державною службою з надзвичайних ситуацій в місті Києві розгорнуто 1014 пунктів обігріву – 729 з яких зараз працюють на постійній основі, ще 285 готові до розгортання у разі необхідності. Вони оснащені генераторами та всім необхідним обладнанням, аби люди могли підзарядити гаджети, під’єднатись до інтернету, випити чаю, перечекати негоду, зігрітися тощо.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!