У Києві розгорнуть відоме на весь світ полотно зі світлиною маленької українки

1411 0
Долучитися до перформансу можна особисто

24 у Києві лютого розгорнуть роботу французького художника JR із зображенням п'ятирічної українки Валерії. Про це повідомляє DTF Magazine.
 
На світлині зображена дівчинка з міста Кривий Ріг, яка на початку війни вимушено виїхала з мамою до Польщі.
 
«Ця маленька дівчинка — майбутнє, в цій війні вона нагадує нам, за що борються українці», — пояснював художник ідею.
 
Долучитися до перформансу можна, заповнивши анкету. Проте щоб вашу кандидатуру розглянули, необхідно мати відкритий доступ до соцмереж, зокрема сторінок в Instagram. Організатори розглядатимуть тільки відкриті профілі. З відібраними учасниками команда JR зв’яжеться особисто.
 
 
У перші тижні повномасштабної війни в Україні команда JR приїхала до Львова для створення проєкту, що став однією з обкладинок журналу TIME. Тоді понад 100 українців розтягнули у місті величезне полотно з фотографією української дівчинки.
 
 
Щоб привернути увагу до України, JR показував проєкт на головних площах Парижа, Берліна, Дюссельдорфа, Мюнхена, Ватикана, Рима, Венеції, зокрема на Венеційській бієнале. 
 
7 лютого полотно із зображенням українки стало одним із п'яти, які він розгорнув у Турині. Так JR уперше об'єднав героїв свого проєкту, присвяченого дітям-біженцям. В акції у Турині взяли участь понад 1400 людей, які тримали зображення Валерії, а також дітей із Греції, Колумбії, Мавританії та Руанди.
 
Станіслав Нестеренко
 
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!