У Києві рятують культурні пам’ятки від загрози російського знищення. Фото

1537 0
Аналогічні заходи вже зробили у Львові та Одесі.
КМДА укріплення пам

КМДА укріплення пам'яток Київ твоє місто

Останні кілька днів у Києві встановлюють захисні конструкції для пам’яток культурної спадщини. Роботи з монтажу спільно із небайдужою громадськістю проводить департамент охорони культурної спадщини. Про це повідомляють у Київській міській державній адміністрації. 

«Уже завершили роботи біля пам’ятника Самсону, щодо експозиції музею Михайлівського собору, на Кам’яниці київського війта. Завершуємо захист пам’ятника Володимиру. Днями розпочнемо роботи біля пам’ятників Сковороді, Богдану Хмельницькому», – каже директор департаменту Олександр Никоряк.

За його словами, мешканці активно долучаються до захисту пам’яток та культурних об’єктів від можливого знищення російськими окупантами. Зокрема, силами активістів виконали роботи в Театрі на Подолі, захистили мозаїки на фунікулері. Водночас потребують в міській адміністрації допомоги представників будівельного бізнесу.

Читайте також: У Києві від початку вторгнення росіян пошкодили понад сотню будівель

Серед потреб:

  • фахівці з монтажу будівельних лісів та опалубки, будівельні альпіністи, водій маніпулятора;
  • опалубна фанера, дошка, супердифузійна мембрана вогнестійка;
  • дизельний генератор на 5 кВт, маніпулятор.

 

Ті, хто має можливість допомогти за цими пунктами, можуть звернутися за телефоном: 098 689 63 22.

Нагадаємо, що через напад Росії на Україну у Львові теж монтують захисти на деяких історичних пам’ятках, вітражах та окремих скульптурах, низку цінних скульптур демонтують і зберігатимуть у сховищі. 

Фото департаменту охорони культурної спадщини КМДА


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!