У Києві серпень-2022 став одним із найспекотніших за всі роки спостереження

2316 0
Найхолодніше у Києві було 31 серпня: мінімальна температура опустилась до +16,1°С. А й найтепліше було 24 серпня – +33,1°С.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Серпень-2022 став чи не найтеплішим у Києві за 142 роки спостережень. Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

Середньомісячна температура повітря у Києві була +22,3°С, що на 1,9°С вище за кліматичну норму. Загалом за місяць у столиці зафіксували три температурні рекорди. Найхолодніше у Києві було 31 серпня: мінімальна температура опустилась до +16,1°С. А й найтепліше було 24 серпня – +33,1°С.

За весь місяць на проспекті Науки випало 60 мм опадів, або 107% кліматичної норми.

Як повідомляє «Укргідрометцентр», наразі Україну очікує зміна погодних умов. Температура буде поступово знижуватися, що пов'язано з надходженням холодних атмосферних фронтів із північного заходу. Наприклад, 2 вересня, у більшості західних областей будуть дощі, а в інших регіонах – хмарно. У середньому по країні вдень температура сягатиме 18-23°С.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!