У Києві сформували перший дивізіон річкових катерів, − ВМС ЗСУ

1320 0
Дивізіон вже виконує завдання у підпорядкуванні Сил оборони Києва.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Військово-морські сили Збройних Сил України сформували перший дивізіон майбутньої флотилії річкових катерів на Дніпрі. Про це повідомляє командувач ВМС ЗСУ Олексій Неїжпапа.

«Повномасштабна агресія російської федерації, що розпочалася з усіх боків, змусила нас дивитися не лише на артерії на півдні, а й, звісно, на півночі нашої країни. З ініціативи командування Сухопутних військ ми сформували спільний дивізіон військових катерів на півночі Дніпра, для його захисту та забезпечення підтримки сухопутних військ у прирічних операційних районах», − пояснює він.

Читайте також: У Києві заборонили купатися на чотирьох пляжах. Перелік

Він зазначив, що дивізіон вже виконує завдання у підпорядкуванні Сил оборони Києва.

Річковий дивізіон почали формувати у березні з використанням досвіду іноземних партнерів та цивільних моряків річкового флоту. Надалі планується створити флотилію річкових катерів на Дніпрі, що складається з декількох дивізіонів, та посилити її морською піхотою.

«Ми не забуваємо і про Дунай», − додає Неїжпапа. 

Нагадаємо, з початку повномасштабної агресії втрати російських окупантів сягнули 34 530 чоловік особового складу.  


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!