У Києві злочинна група привласнила 20 млн гривень, нібито продаючи цінні папери

1005 0
Зловмисникам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі.
Фото: Національна поліція України

Фото: Національна поліція України

У Києві викрили злочинну групу, яка привласнила понад 20 мільйонів гривень під виглядом продажу цінних паперів. Про це повідомляє Національна поліція України. 

«У Києві судитимуть злочинну групу за привласнення понад 20 мільйонів гривень під виглядом торгівлі цінними паперами. Організував протиправну діяльність 38-річний киянин та залучив до схеми ще шістьох виконавців», – пояснюють у відомстві. 

Зловмисники використовували 7 веб-ресурсів, на яких пропонували громадянам інвестувати гроші у псевдоприбуткові проєкти. Надалі гроші вкладників угруповання привласнювало. 

Читайте також: ЗСУ виграли першу фазу війни з росією, попереду ще тривалий етап боротьби, – Маляр

Правоохоронці провели 26 обшуків за місцями проживання фігурантів та в їхніх офісах і вилучили комп’ютерну техніку, серверне обладнання, пристрої для IP-телефонії. Комп’ютерно-технічні експертизи підтвердили причетність фігурантів до протиправної діяльності.

Учасникам організованої злочинної групи повідомили про підозру у шахрайстві. Правоохоронці завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт. Підозрюваним загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!