Київ

У Києві цьогоріч будуть оновлювати дороги та відкривати парки. Кличко надав перелік

750 0
Місто оновлювить 5 доріг, та близько 30 парків та скверів. Цього року з’явиться велика рекреаційна зона на Оболоні.

Цьогоріч у столиці планують продовжити ремонтні роботи і розпочати капремонти у понад 30 скверах і парках. Також містом складений перелік вулиць, які планують капітально відремонтувати. Про плани на новий сезон розповів мер Києва Віталій Кличко. 

«Зокрема, завершимо капітальний ремонт шляхопроводу на вулиці Гетьмана Павла Скоропадського над залізницею (це колишня Льва Толстого). Оновимо і саму вулицю Скоропадського. Плануємо також закінчити капітальний ремонт вулиці Шумського та капремонт автошляху на Кільцевій дорозі. Триватиме й капремонт проспекту Володимира Івасюка (колишнього Героїв Сталінграда). Триватимуть роботи і з ремонту історичного центру Києва. Зокрема, завершимо ремонт покриття з гранітної бруківки на вулиці Грушевського», – заявив мер столиці.

У планах дорожників влаштувати 40 нових перехресть із кільцями малого радіусу. Також хочуть розпочати реконструкцію транспортної розв’язки на перетині вулиць Богатирської та Полярної.

Зараз тривають роботи з дрібних та поточних ремонтів доріг в усіх районах міста. За три місяці зими працівники «Київавтодору» ліквідували пошкодження на майже шести тисячах квадратних метрів дорожнього покриття.

Цьогоріч відбудеться капітальний ремонт парку відпочинку між проспектом Миколи Бажана та вулицею Срібнокільською – навколо озера Срібний Кіл; скверу ім. Кошиця в Дарницькому районі; скверу на Контрактовій площі у Подільському районі; скверу по Володимирському проїзді в Шевченківському районі. Частковий ремонт здійснять у парку «Гідропарк» у Дніпровському районі.

У деяких зелених зонах облаштують доріжки з ФЕМ, велодоріжки, встановлять нові лави та урни, систему поливу, сучасне освітлення та відеоспостереження. Здійснять благоустрій територій. За необхідності встановлять спортивні майданчики з тренажерами, дитячі майданчики, майданчики для вигулу собак, громадські вбиральні.

Також мер нагадав, що цьогоріч у столиці з’явиться велика рекреаційна зона на Оболоні. Як уже повідомлялось, вона з’єднає між собою парк «Наталка», набережну та острів Оболонський, куди вестиме новий міст. Кличко нагадав, що на зведення пішохідного мосту бюджетних грошей місто не залучає. Будівництво відбувається за кошти меценатів та кошти Метрополії Великого Парижа. Іноземні партнери виділили допомогу саме на цей проект.

 

ТЕГИ: Кличко

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!