Київ

У Києві в частині районів відключають світло за графіками

852 0
В YASNO пояснили навіщо потрібні превентивні відключення світла під час повітряних атак
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Внаслідок російської ракетної атаки в Києві пошкоджено енергетичну інфраструктуру, у частині міста застосовують стабілізаційні відключення. Про це повідомив гендиректор компанії YASNO Сергій Коваленко
 
«Після вчорашніх обстрілів пошкодження енергосистеми ще не вдалося усунути. Інфраструктура не може передавати необхідні обсяги електроенергії. Тому Укренерго дало команду застосувати графіки у частині Голосіївського, Святошинського, Солом'янського та Шевченківського районів», - зазначив він.
 
Коваленко додав, що як тільки енергетики усе полагодять, ці райони повернуться до повноцінного постачання.
 
Графіки можна знайти на вебсайті YASNO.
 
Він також пояснив, чому енергетики превентивно відключають світло під час повітряних атак.
 
«Уявимо мережу водопровідних труб: до однієї великої через насос приєднано багато маленьких, більш тонких. Насос тримає напір об’єму води з великої труби, зменшує його і подає в маленькі трубочки. Якщо цей насос розбити, швидше за все, тонкі трубочки розірвуться від сильного тиску в момент вибуху. З електромережами ситуація схожа»,  - розповів Коваленко.
 
Тож, якщо ракета потрапить у трансформатор, є ймовірність того, що мережі пошкодяться від сплеску напруги, або навіть сам генераційний об’єкт, тому що не буде споживання. Коваленко пояснив, що ремонтувати такі об'єкти значно складніше ніж одну ланку системи, якщо в неї влучать, коли все буде відключено.
 
Нагадаємо, у зв'язку із повітряною атакою 9 березня в Києві та області застосовувались превентивні відключення світла. Одна із ракет влучила у об'єкт енергетичної інфраструктури в Голосіївському районі. Після завершення повітряної тривоги близько 9 години ранку екстрені відключення світла було скасовано. Однак через перенавантаження однієї з ліній екстрені відключення ще діють в частині Голосіївського, Солом'янського та Святошинського районів.
 
Як повідомили військові, загалом в ніч на 9 березня росіяни випустили по Україні 81 ракету різних типів та 8 БПЛА «Shahed». Сили ППО знищили 34 ракети і 4 дрони-камікадзе.
 
Станіслав Нестеренко

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!