Киян закликають утеплити вікна та перевірити лічильники

2634 0
Столиця готується до опалювального сезону, станом на сьогодні у Києві оновили майже 26 км аварійних теплових мереж.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Заступник голови КМДА Петро Пантелеєв каже, що столиця готується до опалювального сезону, враховуючи ризики і ситуацію. Зокрема, у Києві замінили майже 26 км аварійних теплових мереж, на фінальній стадії також гідравлічні випробування, ліквідували понад 2,1 тисячі пошкоджень, які могли б статися взимку. 

Мешканців столиці закликають виконати низку заходів на рівні своєї квартири: утеплити вікна і балкони, заклеїти щілини та перевірити лічильники, щоб мати можливість регулювати споживання. Крім того, тих, хто помітив недоопрацювання ЖЕКів або інших служб, просять повідомляти до Контактного центру 1551.

Читайте також: Росіяни знеструмлюють міста. Як підготуватися до того, що не буде світла чи тепла

За словами Пантелеєва, через неможливість стабільного фінансування з бюджету основні роботи підприємства виконують власними силами. 

«Для більш ефективної підготовки Києва до опалювального сезону у місті збільшили кількість аварійних бригад. У середньому щоденно у столиці усувають 30-40 пошкоджень теплових мереж», – сказав він.

Нагадаємо, в «Укренерго» заявили, що українські споживачі будуть забезпечені електрикою за всіх сценаріїв проходження опалювального сезону. У тому числі, й при відключеній Запорізькій атомній електростанції.

Зазначимо, про те, як підготуватися, якщо не буде світла і тепла, читайте тут. 

Софіко Векуа

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!