У Києві відбувся марафон на підтримку захисників Маріуполя. Фото

1129 0
Акцію планували провести 30 липня, однак новина про трагедію в Оленівці змусила відкласти її на тиждень.

У Києві відбувся марафон на підтримку захисників Маріуполя під гаслом «Біжу за «Азовсталь». Про це повідомляє Укрінформ.

«Хлопцям фізично було дуже важко захищати «Азовсталь». Вони витримали нелюдські умови. Тому ми вирішили, що спортивний челендж буде для усіх людей певним випробуванням. Авжеж, ми не переживемо того, що було на «Азовсталі», але, може, трохи зануримося в атмосферу», – сказала дружина одного із захисників Лідія.

Читайте також: У Львові рідні захисників «Азовсталі» вийшли на акцію підтримки. Фото, відео

На жителів столиці на Трухановому острові чекав забіг на 3 км – по 1,5 км туди і назад, зі стартом від Паркового мосту. Водночас організатори зауважили, що це суто індивідуальний виклик: «за власним бажанням учасники можуть бігти довшу чи коротшу дистанцію, або обрати маршрут самостійно». Головною ознакою участі в марафоні стали наліпки із хештегом #runforAzovstal, які різновікова аудиторія (від дітей до літніх людей) отримала неподалік від старту.

Читайте також: Росія анонсувала теракт в Оленівці ще в червні, – Центр протидії дезінформації

Згідно зі словами організаторів, акцію, ініційовану та втілену Асоціацією родин захисників «Азовсталі», планували провести 30 липня, однак новина про трагедію в Оленівці змусила відкласти її на тиждень. Наскрізною темою марафону стало «вшанування пам'яті про загиблих хлопців і заохочення світу до допомоги полоненим».

Захід доповнили фотовиставки із світлинами азовців, повідомленнями про їхні історії та про перебіг подій в Маріуполі.

Незважаючи на те, що доля рідних наразі невідома, Асоціація у межах марафону провела збір коштів для майбутнього забезпечення потреб тих, хто повернеться. «Кошти збираємо на допомогу нашим хлопцям, які повертатимуться з полону. Для цього було створено фонд підтримки родин захисників, і всі кошти підуть на потреби хлопців – будемо забезпечувати їх найнеобхіднішим», – підкреслила дружина одного із бійців полку «Азов» Марія.

Організатори зазначають, що подібні акції вже проходили в інших містах України, зокрема, в Запоріжжі, Чернігові, Дніпрі, Рівному, Черкасах, Івано-Франківську, Луцьку, Львові, Тернополі тощо. У цьому контексті Київ став заключним пунктом флешмобу, зібравши понад 500 учасників.

Сестра начальника штабу полку «Азов» Сандра повідомила, що Асоціація не обмежиться проведеними заходами. «Ми на цьому не зупинимося. Нам потрібно всіх повернути. Коли це станеться – щось цікавіше вигадаємо, святкуючи повернення. Уже хлопці, які були в полоні, бігтимуть, а не ми», – сказала вона.

Сандра наголосила, що, хоч Київ і став останнім містом забігу, марафон ще не завершено – фініш проекту буде по поверненню додому всіх полонених героїв «Азовсталі».

Нагадаємо, 23 липня такий забіг відбувся у Львові. Там до акції долучилися понад 200 осіб. Родзинкою акції став окремий дитячий забіг. 

Фото Укрінформ


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!