Київ

У Києві відкрили першу у світі музичну кафедру ЮНЕСКО

673 0
Її основним завданням стане заявити усьому світові, що українська культура незламна і готова до боротьби.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

9 березня у Національній музичній академії України ім. П.І.Чайковського відкрили першу у світі музичну кафедру ЮНЕСКО "Музика, освіта, наука – заради миру". На Майдані Незалежності у Києві відбулася мистецька акція з нагоди відкриття музичної кафедри.

На Майдані Незалежності прозвучали гімн України та гімн Європи (фрагмент «Оди до радості» Людвіга ван Бетховена).

Під звуки канонади між повітряними тривогами музиканти симфонічного оркестру «Київ-Класик» під орудою Германа Макаренка зіграли концерт на Майдані Незалежності на підтримку заклику народу та Президента України до світових лідерів щодо закриття неба. Планується, що виступ музикантів на Майдані Незалежності 9 березня стане традицією.

«Дата відкриття кафедри є знаменною з двох причин: по-перше, сьогодні день народження символу української незламності Тараса Шевченка, а, по-друге, саме цього дня рік тому відбулася мистецька акція «Вільне небо/Free Sky». Тоді на майдані Незалежності Герман Макаренко з оркестром “Київ-Класик” заявив усьому світові, що українська культура незламна і готова до боротьби», – сказав проректор з навчальної роботи Національної музичної академії Віктор Бондарчук.

За його словами, Національна музична академія України нещодавно підписала договір з ЮНЕСКО про заснування кафедри, а сьогоднішня подія є стартовою точкою відліку її роботи.

Бондарчук зазначив, що кафедри ЮНЕСКО різного гуманітарного спрямування є у багатьох вишах, але музична, яка відкрилась у Національній музичній академії, – перша і поки що єдина у світі, яка буде популяризувати українську культуру в Європі та світі й презентувати Україну і нашу музичну академію та її досягнення.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!