У Києві відкрили вцілілий від російської атаки пішохідний міст

840 0
Від сьогодні ним можна знову гуляти.
Пішохідно-велосипедний міст в Києві. Фото: КМДА

Пішохідно-велосипедний міст в Києві. Фото: КМДА

Вцілілий від російської атаки 10 жовтня пішохідно-велосипедний міст в Києві відновили та знову відкрили для відвідувачів. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко, передає КМДА. 

«Від сьогодні можна знову гуляти нашим пішохідно-велосипедним мостом. Його відкрили після ремонтних робіт і оновлення. Замінили всі 18 пошкоджених підлогових склопакетів. А також – 143 перильних скла. 57 з них були повністю зруйновані, 86 – пошкоджені внаслідок ракетної атаки 10 жовтня», – пояснив він.

Відновили й перила та троси, натягнуті вздовж мосту. Окрім того, працівники «Київавтошляхмосту» ще раз обстежили опори споруди, систему освітлення та відеоспостереження. Прибрали сніг і нанесли протиожеледні матеріали на покриття мосту.

Читайте також: Киянам повернули воду, однак тепло і світло є ще не у всіх 

Нагадаємо, що раніше на вцілілому від російської атаки велосипедно-пішохідному мосту в Києві замінювали скло.

Додамо, що 10 жовтня російські війська вдалися до масованих обстрілів усієї України, спрямувавши вогонь проти цивільного населення. Є руйнування об'єктів інфраструктури й жертви серед мирних жителів.

У Києві повідомили про прильоти в чотирьох районах столиці − Шевченківському, Святошинському, Голосіївському, Деснянському. Одна з ракет влучила поблизу велосипедно-пішохідного мосту. За даними міської військовій адміністрації, внаслідок цих обстрілів в столиці 6 людей загинули, 51 людина постраждала. Також пошкоджено понад 70 об’єктів. Мова про: житлові будинки (45), об’єкти критичної інфраструктури та ЖКГ (5), заклади освіти (6), заклади соціальної сфери (2), заклади культури (6), заклади охорони здоров’я (5), адмінбудівлі (2).

Софіко Векуа
ТЕГИ: міст, київ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!