У Києві відновлять знищені Ікони Революції

2098 0
Патріотичні графіті змив власник магазину, на стінах якого вони були.
фото: qha.com.ua

фото: qha.com.ua

Патріотичні графіті «Ікони Революції» відновлять на будинку по вулиці Грушевського, 4 у Києві після вирішення усіх офіційних та організаційних питань. Про це повідомляє на своїй сторінці в мережі Facebook художник під псевдонімом Sociopath, який створив їх.

«Сьогодні я мав розмову з міністром культури паном Нищуком, ми дійшли згоди, що після вирішення усіх офіційних і організаційних питань я відновлю “Ікони Революції”. Нарешті в мене буде час і простір, якого мені бракувало в ту ніч на Груші, щоб зробити якісні малюнки», – пише художник.

Читайте також: У Львові з'явився новий мурал. Фото

За його словами, він також відреставрує львівську трилогію «Війна» на перетині вулиць Вірменської та Друкарської, чому також пообіцяв посприяти міністр.

«Чекаю, коли будуть вирішені всі формальності і беруся до роботи», – говорить Sociopath.

Патріотичні графіті «Ікони Революції» з портретами Тараса Шевченка, Лесі Українки та Івана Франка з’явилися на фасаді будинку в Києві по вулиці Грушевського, 4 у ніч на 10 лютого 2014 року. У жовтні міністерство культури надало їм статус пам’ятки історії на «місці бойових дій та масової загибелі громадян в районі вул. Грушевського у м. Києві під час акцій протесту в лютому 2014 року». Арт-об’єкт є частиною експозиції Музею Майдану.

Зранку 3 вересня графіті змили. Користувачі соцмережі Facebook помітили на місці події власника магазину меблів «Емпоріум», що розташований у будинку на Грушевського, 4, Ігоря Доценка, який пізніше назвав «Ікони» «типовим стріт-артом, який час від часу прибирають комунальні служби».

Читайте також: Вірші на стінах: гарно, але

Пізніше того ж дня обурені представники націоналістичних організацій розбили вікна в магазині, закидали його яйцями, обписали фасад та запалили перед ним шини.

За фактом нищення графіті прокуратура відкрила кримінальне провадження. Представники інституту НАН України, якому належить приміщення, намагаються зустрітися з власником магазину, щоб розірвати договір про оренду.

Анна Журба


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!