У Києві відновили оплату за проїзд в комунальному транспорті

993 0
Ціна за одну поїздку – 8 грн.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Із понеділка, 16 травня, у Києві відновили оплату за проїзд у метро та наземному комунальному транспорті. Про це повідомляє перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Таке рішення місто прийняло через те, що у столицю повертаються містяни, тому потрібно відновлювати повноцінну роботу громадського транспорту. А для цього потрібно закуповувати пальне, запчастини для ремонту, сплачувати за електроенергію та платити заробітну плату працівникам транспортних підприємств. Усе це чималі кошти, яких у бюджеті немає через відсутність надходжень», – пояснює він.

Сплатити за поїзд пасажири можуть транспортними картками, через платіжні додатки та мобільний додаток «Київ цифровий». Ціна за одну поїздку – 8 грн.

Читайте також: У Києві біля станції метро «Політехнічний інститут» облаштували наземний перехід

Крім того, у столиці подовжили роботу громадського транспорту. Метрополітен для перевезень пасажирів працює з 06:00 по 22:00. Наземний громадський транспорт – з 06:00 по 22:30. Перелік актуальних маршрутів доступний за посиланням. Також з 16 травня відновила роботу станція метро «Кловська». Рух поїздів відбувається:

  • на «червоній» лінії – від станції «Академмістечко» до станції «Лісова»;
  • на «синій» лінії – від станції «Героїв Дніпра» до станції «Теремки»;
  • на «зеленій» лінії: від станції «Сирець» до станції «Червоний хутір».

 

Нагадаємо, у Києві скоротили комендантську годину. Тепер вона триває з 23:00 по 05:00.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!