Київ

У Києві водій автівки загасив пожежу у сміттєбаку. У мережі відшукали небайдужого чоловіка

531 0
Водій автівки, їдучи центром Києва, побачив горіння сміття у баці, зупинився та самотужки загасив його.
Фото: Богдан Логвиненко / Facebook

Фото: Богдан Логвиненко / Facebook

У Києві чоловік самостійно загасив пожежу у сміттєвому баку за допомогою автомобільного вогнегасника. Відповідне фото поширив блогер та журналіст Богдан Логвиненко на особистій Facebook-сторінці.
 
Ситуація сталася 26 березня у Києві на вулиці Антоновича, там загорілося сміття у баці – найімовірніше, туди хтось кинув недопалок.
 
«Цей пан різко загальмував, відкрив багажник і загасив вогнегасником пожежу. Одразу не подумав перебігти дорогу подякувати. Розумію, що шансів знайти вас небагато, але був би радий надіслати подарунок від себе за небайдужість», – написав Богдан Логвиненко.
 
 

У коментарях до допису у соцмережах користувачі почали активно обговорювати вчинок чоловіка. Зокрема, дякували йому за виявлену небайдужість та людяність. Через деякий час Богдан відшукав чоловіка, який зупинив поширення вогню, ним виявився киянин Вадим Огородніков.

У коментарі «Твоєму місту» чоловік поділився подробицями свого вчинку та каже, що відчуває незручність від розголосу, мовляв, це буденна ситуація. 

«Їхав по Антоновича, і побачив якесь задимлення. Наблизившись, зрозумів, що палає сміття, але ще не сам смітник. Спробував загасити вогнегасником, побачив, що це не дало бажаного результату і я вирішив швидко з'їздити в Сільпо, що поруч за двома бутлями води. Заливши водою сміття, я зрозумів, що лише виграв час. Тому повідомив пожежну службу, яка досить швидко приїхала на виклик і не дала знов розгорітися сміттю», – ділиться Вадим.

Водночас чоловіка тішить те, що на фоні його вчинку багато хто згадає про таку річ як вогнегасник та його необхідність.
 
 
Зазначимо, що кожен водій, який пройшов навчання та отримав офіційний дозвіл на водіння, повинен добре пам'ятати вимоги до документів та базової комплектації транспортного засобу, де вогнегасник входить до першочергового списку обовʼязкових речей для кожного автомобіліста.

Окрім червоного балона, в авто завжди повинні бути наступні речі, прописані в ПДР:

  • аптечка;
  • вогнегасник;
  • знак аварійної зупинки;
  • жилет зі світловідбивачами.
 

Усі предмети мають відповідати стандартам та бути розміщені у спеціально відведених для них місцях. Порушення комплектності транспортного засобу не карається штрафом, проте працівник поліції буде зобов’язаний винести водієві попередження. Тому, щоб уникнути неприємностей на дорозі, радимо водіям забезпечити своє авто всім необхідним.

 
ТЕГИ: київ, горіло

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!