У Києві вперше демонструють витинанку з переробленого листя від львівської майстрині

2074 0
Технологія молодого винахідника Валентина Фречки доводить, що листя з парків може приносити користь, якщо його правильно переробляти, і навіть стати у нагоді для створення паперових фіранок.
Фото: Дарія Альошкіна

Фото: Дарія Альошкіна

На виставці Vogue у Києві вперше експонується витинанка з паперу, який виготовлений в Україні з опалого листя. Її створила львівська майстриня Дарія Альошкіна.

Читайте також: Львівська майстриня створила оригінальну витинанку з паперу з опалого листя. Фото

«Технологія молодого винахідника Валентина Фречка. Виставка «Futurespective: майбутнє очима українських митців», – повідомила Дарія Альошкіна.

У коментарі Тvoemisto.tv мисткиня каже, що цей папір цілком придатний для створення витинанок. Витинанка з назвою «Та, що народжує» з образом берегині в центрі композиції обплетеною орнаментальною композицією, поїхала на виставку, присвячену до Дня Незалежності України.

«Я дуже часто експериментую з різними видами паперу і як почула про цей папір, то одразу взяла спробувати десять метрів для артоб‘єкту. Такий папір придатний для виготовлення тари і пакунків, тож винахід допоможе зменшити кількість пластику та поліетиленових пакетів, а це є надзвичайно важливою темою як в Україні, так і у світі», – зазначила вона у коментарі Тvoemisto.tv.

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv писало про магію витинанок від Дарії Альошкіної. Детальніше про її талант, читайте у матеріалі.

Фото Дарії Альошкіної

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!